Vi har kjøpt hus!

Vi har da tatt steget og kjøpt oss hus! Kanskje først og fremst tomt, men ja, det står et hus på tomta også! Huset er i Nittedal, nærmere bestemt Rotnes, og er akkurat falleferdig nok til at vi kan vurdere å rive det for å erstatte det med et nytt hus, men fortsatt kan bo der frem til planene er litt mer detaljerte. Vi har altså byttet ut leilighet, byliv kort avstand til alt med hus, hage og 25 minutter til nærmeste sushisted..

Strategien vår for huskjøp var enkel:

  1. Finn et område du liker (ble Nittedal for vår del grunnet togforbindelse og kortere avstand til familie).
  2. Sett opp et Finn-søk og gi det god tid.
  3. Ha kriteriene på plass (nærhet til kollektiv, nærhet til skole og andre fritidstilbud, tilstand på hus).

Hvordan huset og tomten så ut var altså ikke høyest prioritert, men det vi først og fremst så etter var noe som var billig, dårlig stand, men med god plassering og stor hage. Hvis man først skal bygge så kan man enten kjøpe tomt (noe som var omtrent umulig å finne) eller kjøpe et hus som er i så dårlig stand at det kan rettferdiggjøre å rive det for å bygge noe nytt. Huset vi kjøpte ligger definitivt i denne kategorien og det var ikke overraskende ingen andre interessenter i budrunden.

Prospekt og informasjon om huset kan for spesielt interesserte finnes her.